Puro Origin

På lager

De frugtagtige citrusnuancer kombineret med krydrede undertoner giver en fuld, velafbalanceret smag til denne dejlige single origin-kaffe.

Kaffeprofil:
OPRINDELSE:
Santa Teresa, Ocotepeque, Honduras


KAFFETYPE:
Fairtrade, økologisk, dyrket i skyggen af træerne
50% Catuai (arabica-kaffesort)
50% Lempira (arabica-kaffesort)

STYRKE: 3 ✭
  

Taknemmelighed over for ejerne:
COCREBISTOL (Cooperativa Cafetalera Biological Reserves Santa Teresa, Ocotepeque Ltda) er placeret i den vestlige del af Honduras i Santa Teresa. Her vokser kaffen omkring 1250-1600 meter over havets overflade og dyrkes af 72 bønder (18 kvinder og 54 mænd), der håndplukker bønnerne i november, vasker og renser dem i hånden og tørrer deres høst i solen.

  • Det blev ikke dannet for at tjene penge, men for at løse problemet med kaffespildevand (kendt lokalt som “agua miel”), som er kendt for at være en stor forureningskilde i floderne. Ved at rense dette næringsrige kaffespildevand på stedet har de ikke kun reduceret den lokale vandforurening, men de kan også bruge det til at overrisle deres lokale græsgange.
  • Deres medlemmer bringer hele kaffefrugten (ikke kun bønnerne) direkte til dem, og alt dette frugtaffald komposteres og returneres derefter til medlemmernes plantager som naturlig gødning.
  • Deres medlemmer bringer hele kaffefrugten (ikke kun bønnerne) direkte til dem, og alt dette frugtaffald komposteres og returneres derefter til medlemmernes plantager som naturlig gødning.
  • For at forhindre de unge i at flytte væk fra det lokale område til USA og storbyerne i Honduras for at lede efter arbejde (hvilket har en negativ indvirkning på samfundet), indledte de en række uddannelsesprogrammer for at skabe arbejdsmuligheder. Produktion af organisk gødning fra kaffemasse, vedligeholdelse af kaffegårde og dyrkning af grøntsager til salg på markeder i både Honduras og El Salvador.
  • Deres kaffe er så god, at Puro nu køber næsten hele deres høst.

For os hos Puro, COCREBISTOL meget mere end bare en kaffeleverandør. De er blevet tætte venner, allierede og partnere i Puro Coffee Plantation eller Finca de Puro Café, som de lokale kalder det.